Meridiaan van Parijs: dag 43
20 mei 2012
🇫🇷
vanuit Frankrijk
Nathalie heeft moeite om haar hoofd erbij te houden, ondanks het feit dat ik haar enige gast ben. Het ontbijt arriveert in etappes, omdat ze eerst suiker, dan brood en dan nog eens de melk vergeet... Ik maal er niet om, zeker niet na de extra kan (lauwe) koffie. Het weer is alweer omgeslagen. Vandaag is het: zonnig en koud. Over de pasweg naar de Colde Guery, met een paar mooie rotspartijen. En dan, nu van dichtbij, de imponerende rotswand van de Puy de Sancy. Inderdaad, zoals gevreesd: dit is half mei nog geen wandelterrein. Afdalen naar Mont-Dore, en installeren op de camping. De Office de Tourisme bevestigt wat ik al zag aankomen: ook de Pas de Peyrol (op het programma over een paar dagen) is zeker tot dinsdag fermé (dicht). Dus ga ik aan de hand van een vers ingekochte kaart van de Auvergne puzzelen op het omleggen van mijn wandelroute. Kost een extra wandeldag, maar betekent wel een ijs- en sneeuwvrije doorgang naar het zuiden. Een een versnelde ontmoeting met mijn leidraad, de meridiaan. Die trekt toch harder dan gedacht.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}