Meridiaan van Parijs: dag 49
20 mei 2012
🇫🇷
vanuit Frankrijk
Een fantastische dag, die begint met een stralend blauwe hemel boven de bergen van de Cantal. Ik haast mij mijn tent uit om zo snel mogelijk op pad te gaan. Eindelijk lacht het geluk mij toe. Op de dag dat het weer per se goed moet zijn, word ik beloond met perfecte condities. Eerst een uurtje matig stijgen naar de Col de Serre (1364 m) dan rechtsaf de pasweg naar de Pas de Peyrol. De besneeuwde flanken van de Puy Mary zijn een magneet. Wat een prachtige berg! Ook deze col valt reuze mee, niet veel meer dan vals plat, zodat ik na drie uur op m'n gemak het hoogste punt bereik (1589 m) Het is er druk met auto's en motoren. Het uitzicht naar het noorden (Puy de Sancy) is bijna oneindig. Linksaf afdalen - en de rust weer opzoeken - over slingerende wegen naar het dal van Mandailles. Omdat m'n voeten en knieen ook vandaag al vroeg gaan protesteren, besluit ik om niet door te lopen naar Lascelle (volgens planning) maar nu het eerste het beste hébergement te 'nemen'. De juffrouw van de camping moet nog 'fermé' verkopen, maar de uitbaatster van Les Genets d'Or is reuzeblij met haar nieuwe gast in haar laatste vrije kamer. Op het tweepersoonsbed laat ik m'n knieen en voeten rusten, terwijl ik in gedachten nageniet van deze onvergetelijke topdag.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}