Meridiaan van Parijs: dag 41
Even een korte update bij het bereiken van de helft van mijn tocht.
Vandaag een warme, maar aangename dag. De route was relatief kort (18km) en het terrein vlak, zodat ik ontspannen naar het plaatsje Laschamps heb kunnen wandelen.
Prachtig stukje Frankrijk, in het gebied van de Puy de Dome, een gebied met oude vulkanen die als enorme groene kegels het landschap bepalen.
Aangekomen in Laschamps op zoek naar een overnachtingsplaats, een 'gite d'etape', een soort jeugdherberg. Met, zoals je gemerkt hebt, allerlei moderne voorzieningen zoals gratis internet voor de gasten.
Zo dadelijk om half acht het 'repas de soir' (de avondmaaltijd). Daar kijk ik naar uit, maar moet wel wennen aan het feit dat in dit land de pot niet al om half zes op tafel staat. Ik heb trek!
Ik ben inmiddels al heel wat kilootjes kwijtgeraakt (mijn broek blijft alleen op z'n plaats door de riem van m'n rugzak...) zodat ik elke kans aangrijp om mij met calorieen, vet en koolhydraten vol te proppen. Voorwaar, een 'ménu de randonneur'!
Hoi René, gefeliciteerd met het behalen van de helft! Hopelijk de andere helft vooral over echte wandelpaden. Is een foto doenlijk? Zou leuk zijn. Groeten van Eduard
Hopelijk heeft het lange afstandslopers ménu in de legerstede je voldoende energie gegeven om je te concentreren op een volgend bijzonder richtpunt op jouw tocht.
Voor mij is dat en dat zal je niet verbazen Albi.
Bij het naambordje van la ville d' Albi heb ik mij jaren geleden al eens laten fotograferen.
Daghoroscoop voor maagd vrijdag, 18 mei
Je weet goed gebruik te maken van je charmes en daardoor trek je veel mensen aan. Iedereen wil ineens graag even met je meelopen en misschien gebeurt er zelfs wel iets spannends in je liefdesleven. Maar probeer je niet hals over kop van de route te raken. In je nabije omgeving vindt uitbreiding plaats. Je wilt alles anders doen dan de rest. Toch ben je een echt groepsmens, al zoek je natuurlijk wel zelf de groep uit waarbij je hoort.
He Rene,
Ik hang aan je pen gekluisterd. Mooi verhaal, prachtige kleur door de persoonlijke ontmoetingen met Nathalie, homosensuele camping uitbaters en anderen.
Dank zover, Rob
Hoi Rene,
Van Montredon is het hemelsbreed nog 80 kilometer naar (voor mij) jouw volgende richtpunt la ville d’ Albi. Het zal toch, niet dat je weer wordt gehinderd door grondgrondbezitters, die je met een schijnbaar sadistisch genoegen om laten lopen en dan ook nog het liefst berg op.
Elke stap in de goede richting brengt je dichter bij je doel! Alby