Meridiaan van Parijs: dag 55
01 jun. 2012
🇫🇷
vanuit Frankrijk
Belcastel is een klein pareltje, in meerdere opzichten. Het is een klein vestingstadje, vergelijkbaar met Conques, maar kleinschaliger, intiemer, en daarom te verkiezen. De camping ligt schaduwrijk in de bocht van de rivier de Aveyron, midden in het dorp. Nog een voordeel boven Conques: je hoeft geen steile trap op voor de mooiste plaatjes, maar je kunt vanaf de camping/het terras je ogen uit kijken. De oude pakezelbrug (5 bogen) is wel de mooiste tot nu toe. De camping en terras worden bestierd door de uiterst energieke Anna die voor elke gast/klant tijd vrijmaakt voor een praatje. Ze wijst me op de meridiaan-markering in het dorp (Belcastel ligt exact op de Meridiaan). Dus zo dadelijk opnieuw een speurtocht die lijkt opde puzzeltocht door Parijs: waar zijn de Meridiaan-plakken? Ik vind er uiteindelijk vier: één op de kademuur langs de rivier, twee in de straat en muur van het kasseienpad omhoog, en nog één bij het kasteel. Vier mooie uitroeptekentjes achter een mooie dag. En een herinnering dat vanaf nu de Meridiaan weer de centrale focus van mijn voettocht is: naar het zuiden!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}