Meridiaan van Parijs: dag 62
05 jun. 2012
🇫🇷
vanuit Frankrijk
Veel staat er niet op het programma op deze rustdag. Allereerst naar het Office du Tourisme met de cruciale vraag: 'Savez-vous une place à Castres ou il y a une ordinateur publique avec accès a l'internet?' Tot mijn verbazing krijg ik onmiddelmlijk een positief antwoord en een kringetje op mijn plattegrond rond het 'Loisir Centre'. Een meevaller! Maar wel pas open om 2uur 's middags. Dus nestel ik mij met een verse Figaro (een veel te rechtse krant, maar er is geen alternatief in de Presse-Tabac) in het park achter het museum. Een uurtje lezen, dan inkopen doen bij de Monoprix, lunchen in de hotelkamer, en voilà, het is al 2uur. Onderdeel van het Loisir Centre is een soort internetcafé waar je een uur lang gratis kunt surfen. Of amechtig dagboeknotities kunt overtypen. Ieder z'n ding. Dan op fotosafari om de fraaie handelshuizen langs de rivier vast te leggen, en de zoekopdracht naar de tegel met het Fermat-citaat voort te zetten (ik vond de verwijzing naar deze beroemde Franse wiskundige in een toeristisch foldertje over Castres). Ik vind de tegel met de beroemde laatste stelling van Fermat midden op het centrale plein. Een mooie variant op al die meridiaan-plaatjes. En gelukkig heel wat eenvoudiger te vinden. Hoe? Daar heb ik een perfecte methode voor gevonden, maar de marge hier is te klein om die te beschrijven.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}