meridiaan.reismee.nl

Meridiaan van Parijs: dag 69

Ik schreef het een paar dagen geleden al, maar vandaag ondervind ik het in nog heviger mate: het landschap werkt me tegen. Vooral de noord-zuid reiziger heeft hier niets te zoeken. Alle dalen liggen oost-west; de enige manier om voortgang richting het zuiden te boeken, zijn de loodzware cols van het ene naar het andere dal. Eenmaal over de col dwaalt de weg weer in westelijke of oostelijke richting. Ik word er stapelgek van. Vandaag improviserend naar Caudies, een niet geplande etappeplaats. In het dal van Bugarach vind ik nog een paar Meridiaanzuiltjes (eentje lijkt wel handwerk van een lokale enthousiasteling!), de laatste markering na de Col de St. Louis is ontvreemd. Vanaf nu geen markeringen meer, want ik blijf tot aan Barcelona (ver) ten oosten van de Meridiaan. Alles is dicht in Caudies: de winkel, de VVV, de camping (uiteraard),zelfs de spoorbomen zijn dicht... Dus maar weer verder. Ook de reserve-camping bij Castel-Fizel is 'fermé', ondanks de 3 km die ik er tevergeefs naar toe loop. Dus maar weer zo'n vermaledijde pasweg op, naar de sympathiek aangekondigde 'camping de randonneurs'. Ik dank de gardien (beheerder) tot driemaal toe, dat hij wel 'open for business' is. Op z'n Frans klinkt dat als: Merci. Merci. Merci encore.